Varför mår jag inte bra ?

Kroppen består av celler som förökar sig, tar emot information och sköter sin egen ämnesomsättning. Kroppen består av c.a 100 000 miljarder celler. Cellerna består till ca. 80% av vatten, resten är näring och vårt DNA.

De flesta sjukdomssymtom som uppstår beror ofta på obalanser och miljögifter i kroppen.

Kroppen behöver rätt näring

Våra kroppar består av celler som fungerar genom att i sin tur använda näring och syre.

De ämnena som våra celler producerar styr alla våra funktioner i kroppen. De flesta vet om att vi inte längre får i oss tillräckligt med näring genom maten vi äter idag. Våra kroppar är helt fantastiska och säger oftast till när någonting är fel och visar de detta genom att vi blir sjuka eller inte mår bra. I dagens moderna samhälle får vi i oss större mängder med främmande ämnen som kan vara skadligt för våra kroppar. För att våra kroppar ska kunna göra sig av med alla dessa främmande ämnen och effektivt avgifta sig själva så krävs det större omsättning av både näring och syre inuti cellerna. När man får brist på både näring och syre som är kroppens viktigaste ämnen, så blir hela kroppen lidande både psykiskt och fysiskt. Självklart ska man inte försöka laga något som inte är trasigt. Men mår man inte bra så kan en individuell plan med rensning samt rätt vitaminer och mineraler stötta lite extra för att hjälpa kroppen att fixa eventuella obalanser.

Överskott kan också ge problem

Man kan även ha överskott på vissa näringsämnen. Det är inte helt ovanligt att till exempel ha kopparledningar som ger alldeles för mycket koppar i dricksvattnet. Har man för mycket koppar i kroppen så påverkar det bland annat psyket och detta kan i sin tur göra att man blir både instabil och gråtmild. Genom att äta kosttillskott i större mängder när man inte är helt säker på vad kroppen saknar och vad man egentligen behöver så kan man dessvärre skapa ännu större obalanser. Idag är det också väldigt vanligt att man får problem med sin sköldkörtel på grund av att gifter enkelt lagras där. Kroppen kan i sin tur börja att ta upp för mycket kalcium och detta kan i sin tur orsaka symtom så som bland annat smärtor i leder och muskler, depression, förstoppning, låg energi och trötthet. Intar man då till exempel ett tillskott med kalcium så kan detta förvärra situationen.

En Hårmineralanalys kan vara rätt verktyg

Biokemisten David Watts har forskat under många år om näringens betydelse för vår hälsa. Han har utvecklat högklassiga Hårmineralanalyser som används av både läkare och terapeuter över hela världen. Det är helt fantastiskt hur man kan få reda på exakt vilka ämnen som en person har antingen brist på eller överskott på och därefter få ett skräddarsytt program special anpassat för just den individens unika behov. Cellerna börjar arbeta flitigt så fort de får tillgång till de näringsämnen som de eventuellt har haft brist på, och på så sätt kan man få rätt på eventuella obalanser och genast må mycket bättre.

Holistiska Närings Kliniken arbetar med Hårmineralanalyser men även med andra noggrant utvalda funktionsmedicinska labbtester för att lokalisera eventuella obalanser.