Vad är funktionsmedicin ?

Du har säkert hört talas om funktionsmedicin och fått flera olika uppfattningar över vad det egentligen innebär. Idag reder vi ut begreppet om just funktionsmedicin och går igenom i denna artikel - Vad är egentligen funktionsmedicin.


Inom funktionsmedicinen så strävar man efter att på en vetenskaplig grund ta reda på vad som egentligen är grundorsakerna till en persons hälsoproblem. Man arbetar med ett holistiskt synsätt och ser på människokroppen som hel, där alla system och organ samspelar och behöver varandra för att kunna prestera bra och fungera som de ska. Är det något av dessa systemen som inte fungerar optimalt, ja då lider resten av kroppen och dess organ med funktioner.


Funktionsmedicin går ut på att ta reda på så mycket som möjligt för att sedan kunna kartlägga vad som startade problemen från allra första början. Man går noggrant igenom klintens historia men tittar även på hormonella obalanser, kost, livsstil, stressmönster, känslor, arv, genetik, miljö m.m.


När man går till botten med vad som utlöste problemen från allra första början så kan man på så sätt hindra symptom från att åter igen fortsätta att komma tillbaka.


När man arbetar med en funktionsmedicinsk approach så använder man sig utav rätt kostråd, livsstilsråd samt ibland rekommenderade mineraler, vitaminer, fettyror, aminosyror m.m till den unika individen för att på ett effektivt och naturligt sätt få ordning på kroppens egna biokemi. Våra kroppar är så fantastiska och med rätt verktyg så kan man uppnå otroliga resultat. Våra kroppar vet oftast vad som behövs göra för att läka naturligt men ibland har de inte rätt näring och de resurser som behövs för att alla funktioner ska fungera optimalt. Då får man hjälpa till på traven.


Funktionsmedicin är till för dig som på allra bästa sätt vill optimera din hälsa för att må bra och prestera bättre. Man måste inte alltid må dåligt för att ta hjälp av en hälsocoach inom funktionsmedicin utan man kanske vill ha mer energi eller prestera bättre inför en tävling eller match. Eller så kanske man helt enkelt vill optimera sin hälsa för att vara sitt allra bästa jag och för att få de resultaten man önskar. Att hålla koll på sin hälsa och att se till att man inte saknar något i form av fettsyror, mineraler och vitaminer kan underlätta och förebygga eventuell ohälsa för framtiden.


Jag arbetar med alla mina klienter på ett sätt som gör att de lär sig att bli experter på sig själva och sin hälsa. Jag vill inte att du ska behöva mig för alltid utan tanken är alltid att du ska klara dig på egen hand och få rätt verktyg för att sedan på bästa sätt kunna tillämpa detta i ditt dagliga liv.


Genom att få den hjälpen man behöver med rätt hälsotester, rätt kost och träning samt livsstilsråd som passar den unika individen så kan man hjälpa kroppen enormt mycket för naturlig läkning och för att må bra.

Kontakt

Mest Läst

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB

Övrigt