Trött & Energilös? Svaret kan finnas i en Hårmineralanalys

Känner du dig ofta trött och energilös? Börjar vardagssysslor och sociala nöjen bli så tunga att du inte orkar med och kanske hanterar du inte stress lika bra som förr. Oroa dig inte, för du är inte ensam. Energibrist och trötthet är ett av de vanligaste symptomen som ofta i det långa loppet leder till utmattning. Och utmattning är en av de vanligaste orsakerna till höga sjukskrivningstal i Sverige idag.

Som vår miljö ser ut idag så är vi tyvärr väldigt utsatta för både kemikalier samt tungmetaller som kan göra oss mycket sjuka.

Våra kroppar är inte byggda för konstant långvarig stress i form av föroreningar, kemikalier, stress att inte räcka till, stress på jobbet, hemma, dålig matsmältning, näringsbrister m.m.

Svaret kan finnas i håret. En Hårmineralanalys är ett fantastiskt redskap att jobba med, då den berättar så otroligt mycket om tillståndet i kroppen. Hårmineralanalysen avslöjar ofta sådant som man kanske inte annars alltid finner. Med hjälp av en Hårmineralanalys kan man se statusen i kroppen ca. 6-8 veckor tillbaka i tiden, till skillnad från blodprover som visar tillståndet just exakt den sekunden som man tar provet.

Med en Hårmineralanalys kan man se de resurser som kroppen har i sina vävnader. De flesta har näringsbrister som ställer till det men ofta så är problemet att man inte har en aning om exakt vilka specifika ämnen man har brist på. Genom att äta en massa tillskott utan att vara helt säker så kan man dessvärre istället skapa större obalanser genom att tillföra kosttillskott man kanske egentligen inte behöver.

När du gör en Hårmineralanalys får du ett skräddarsytt kosttillskotts program anpassat specifikt för just dina unika behov. Eftersom vi alla är biokemiskt olika så får man uträknat exakt vad just din kropp behöver för att återställa eventuella obalanser. Med hjälp av Hårmineralanalys så kan man istället ge kroppen de resurser som den troligen inte har haft innan. Allt som sker i kroppen är biokemiska processer och till dessa går det hela tiden åt massa olika näringsämnen. Skulle det fattas några näringsämnen så kommer inte dessa biokemiska processer kunna utföras korrekt. Det gäller att förse kroppen med de ämnen den saknar för att den ska kunna fungera normalt och för att man ska må bra. Det unika samspelet mellan olika mineraler och vitaminer kan också berätta en hel del om din ämnesomsättning, din sköldkörtel och även dina binjurar.

Eventuella brister kan vara: vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer eller saltsyra. Om man har samlat på sig gifter som ställer till det så beror detta oftast på att man har näringsbrister och att kroppen inte kan binda dessa gifter för att sedan föra ut dem ur kroppen. Då väljer kroppen istället att lagra in dem i exempelvis organ eller fettvävnad för att dessa skadliga gifter inte ska cirkulera runt i blodet. Genom att ge kroppen rätt näring så börjar den så småningom avgifta det som den tidigare kan ha lagrat upp. Man kan tydligt se de tungmetaller man eventuellt har lagrat in i vävnaden med hjälp av en Hårmineralanalys.

På Holistiska Närings Kliniken arbetar vi med bland annat Hårmineralanalyser som en av våra analysmetoder då det gett så fina resultat hos våra kunder.

Du kan boka tid under fliken konsultationer - priser.

Vill du enbart beställa en Hårmineralanalys så gör du det via genom att maila oss på hnkliniken@outlook.com.

Vid eventuella frågor kan du alltid kontakta oss.

Välkommen!