Varför är Omega- 3 så viktigt ?

Ganska så vanligt och uppmärksammat idag är att de flesta människor har mer Omega- 6 än Omega- 3 i kroppen. Det beror dels på att den moderna kosten innehåller mycket mer Omega-6 än Omega- 3. För mycket Omega- 6 skapar inflammationer. Inflammationer ligger till grund för hjärt och kärl problem, demens, alzheimers men även smärta i kroppen, som reumatiska sjukdomar. Tyvärr är detta ett ökande problem i det moderna samhället.


Omega- 3 har många olika uppgifter. Bland annat att reparera våra celler, hjälper till att reglera blodtrycket och göra att blodet flyter bättre vilket i sin tur minskar risken för blodproppar, gör att blodådrorna blir mer flexibla som även påverkar njurar och immunförsvaret positivt. Om du känner att du har svårt att komma ihåg saker, testa då att ta Omega- 3 under c.a två månaders tid och se sedan om du minns bättre.


Omega- 3 finns naturligt i bland annat i fet fisk, valnötter, linfrön och även i vissa alger.Omega- 3 är även viktigt för småbarn och deras utvecklande hjärnor. Att mamman intar Omega- 3 både när hon är gravid och när hon ammar kan vara av stor vikt och ha en positiv effekt på utvecklingen av barnets hjärna.När man väljer ett bra Omega-3 tillskott är det viktigt att se över att det innehåller goda mängder av både EPA och DHA.


DHA hjälper att motverka depression och ångest.

EPA hjälper till att motverka inflammationer, sänker det dåliga kolesterolet, reglerar blodtrycket, minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar, minskar stresshormoner och ökar den mentala funktionen.


Viktigt när man väljer ett bra Omega-3 tillskott är även att du ser till att denna är certifierad för sin renhet. Även att den innehåller en antioxidant som till exempel E- vitamin eller

D-vitamin eller kall pressad olivolja. Detta kan vara bra då detta motverkar att oljan härsknar.


Se gärna de noggrant utvalda Omega-3 tillskotten vi har i vår Webbutik.
Kontakt

Mest Läst

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB

Övrigt