Varför är Omega- 3 så viktigt ?

- Inlägget innehåller annonslänkar från svensk hälsokost -


Ganska så vanligt och uppmärksammat idag är att de flesta människor har mer Omega- 6 än Omega- 3 i kroppen. Det beror dels på att den moderna kosten innehåller mycket mer Omega-6 än Omega- 3. För mycket Omega- 6 skapar inflammationer. Inflammationer ligger till grund för hjärt och kärl problem, demens, alzheimers men även smärta i kroppen, som reumatiska sjukdomar. Tyvärr är detta ett ökande problem i det moderna samhället.


Omega- 3 har många olika uppgifter. Bland annat att reparera våra celler, hjälper till att reglera blodtrycket och göra att blodet flyter bättre vilket i sin tur minskar risken för blodproppar, gör att blodådrorna blir mer flexibla som även påverkar njurar och immunförsvaret positivt. Om du känner att du har svårt att komma ihåg saker, testa då att ta Omega- 3 under c.a två månaders tid och se sedan om du minns bättre.


Omega- 3 finns naturligt i bland annat valnötter, linfrön och även i vissa alger.Omega- 3 är även viktigt för småbarn och deras utvecklande hjärnor. Att mamman intar Omega- 3 både när hon är gravid och när hon ammar kan vara av stor vikt och ha en positiv effekt på utvecklingen av barnets hjärna.När man väljer ett bra Omega-3 tillskott är det viktigt att se över att det innehåller goda mängder av både EPA och DHA.


DHA hjälper att motverka depression och ångest.

EPA hjälper till att motverka inflammationer, sänker det dåliga kolesterolet, reglerar blodtrycket, minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar, minskar stresshormoner och ökar den mentala funktionen.


Viktigt när man väljer ett bra Omega-3 tillskott är även att du ser till att denna är certifierad för sin renhet. Vi har listat några av våra favoriter nedan som är rena samt vegan och därmed skonsamma för hälsan.

Dessa fungerar även mycket bra för fisk allergiker.


Holistic omega - 3 algolja - rik på DHA och EPA, för hjärtat och hjärnan.


Helhetshälsa kall pressad alg omega 3 - DHA & EPA, med antioxiderande E-vitamin,

C-vitamin och rosmarinextrakt.


Great Earth omega- 3 vegan - från Mikroalgen Schizochytrium med DHA & EPA. Algen är fri från tungmetaller och andra föroreningar eftersom den odlas på land i en ren och kontrollerad miljö


Vilken är er favorit ?


Stay healthy!


Kontakt

Mest Läst

Övrigt

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB