Behöver vi verkligen kosttillskott ?

I dagens samhälle påverkas vi av faktorer som inte bara försämrar kvaliteten på maten utan också vår förmåga att faktiskt absorbera näringsämnena från maten.

Man vet att näringsinnehållet i maten beror på kvaliteten på odlingsjorden. När man tänker på hur faktiskt föroreningar runt omkring oss i vatten, luften och maten vi äter påverkar den näringen vi får i oss så är det ganska så logiskt att förstå att det är viktigare än någonsin att ta väl hand om sin hälsa och se till att man stöttar kroppen på bästa tänkbara sätt.

Mineraler och vitaminer

Samtidigt som vi vet att både mineraler och vitaminer behövs för optimal hälsa och välmående så kan faktiskt för mycket av något vara lika illa som brist eller för lite av ett ämne.

Därför är inte alltid ett multivitamin tillskott med lägre doser alltid är tillräckligt eller optimalt för någon med större obalanser.

I Sverige och generellt i Norden är marken naturligt Selen och jod fattig. Det är säkert inte en slump att omkring 1 miljon dokumenterade kvinnor i Sverige har sköldkörtel problem då både selen och jod är viktiga komponenter för att kunna bilda sköldkörtelhormon,

och selen behövs för att kroppen ska kunna omvandla T4 hormon till aktivt T3 hormon.

Tyvärr ser det inte ut idag som det gjorde för 80 år sedan. Man har missbrukat markerna och många grönsaker och frukter är besprutade, genmanipulerade och plockas omogna för att under frakten från andra länder hinna "mogna" lagom tills de kommer fram till dig i affären.

Därav är de inte fulla med mineraler och vitaminer som vi tror att de är, eller som de borde vara. En frukt eller grönsak behöver få växa klart och inte plockas omogen för att man ska kunna ta del av de nyttigheter utav mineraler och vitaminer som man borde få i sig.

Därför rekommenderas att när man kan handla närodlat och gärna ekologiskt där du vet att det som du äter gör din kropp gott.

Kosttillskott kan vara mycket värdefulla och ett utmärkt komplement till en redan balanserad och hälsosam livsstil. Har man större obalanser som har orsakat ohälsa så kan man ta hjälp av noggrant utvalda kosttillskott och boosta kroppen under en kortare tid för att återställa dessa obalanser. Man ska alltid se till att de kosttillskott man väljer är av högsta kvalitét och renhet. Ett dåligt kosttillskott kan faktiskt vara skadligt för hälsan och självklart så ska ett kosttillskott aldrig ersätta en sund och hälsosam livsstil.

På Holistiska Närings Kliniken arbetar vi endast med kosttillskott av högsta kvalitét som vi helhjärtat kan stå bakom till 100 % och kosttillskott som vi själva använder.

Må bäst och ta alltid hand om din hälsa!