Muskel- och Ledvärk

 

Konstant ledvärk är kroppens sätt att säga att någonting är fel. Vad är orsaken till värken ?

Vad utlöste den från allra första början ? Om man konstant tillför kroppen ett ämne som den reagerar negativt emot så blir det svårt att hålla den frisk. Till slut kan immunförsvaret gå i baklås och detta kan leda till olika sorters värk och även autoimmuna sjukdomar. 

Det kan ha handlat om ett virus eller en bakterieinfektion som var den utlösande faktorn och inte togs hand om på ett bra sätt, och i sin tur triggade igång immunförsvaret att attackera sig själv för att sedan utveckla en autoimmun sjukdom. 

 

Genom att ge kroppen vad den behöver för att fungera som den ska kan man undvika att motarbeta kroppens egna immunförsvar. Ibland kan man behöva ge kroppen lite tid och ta det lite lugnt samtidigt som man tillför rätt näring i form av specialanpassad kost med bland annat rätt aminosyror, fettsyror, vitaminer och mineraler. 

Det är många idag som lider av Fibromyalgi och går med konstant värk. Det kan finnas flera bakomliggande orsaker till just Fibromyalgi och alla har inte samma orsak till varför de fick det från allra första början. Därför är det viktigt att ta reda på hur gener och miljö ser ut samt om man varit med om något tidigare i livet som kan ha påverkat det. Kanske har man gått igenom en väldigt stressande period i livet. Ibland kan det handla om att man har fått barn, det kan vara en mycket stor stress för kroppen. Det gäller att gå till botten med det som orsakade problemen från allra första början för att sedan kunna hjälpa kroppen till bättre hälsa och välmående. Vi tror även på helheten och på ett holistiskt synsätt. Och eftersom vi alla är unikt byggda och olika, har gått igenom olika stadier och scenarion i livet så bör man tas hand om därefter. 

Våra kroppar kan dessvärre inte skilja på olika sorters stress. Så oavsett om man har emotionell stress eller fysiskt stress så påverkar det våra kroppar genom att skicka ut stresshormoner och höja kroppens kortisol. Med ett förhöjt kortisol under längre tid så kommer detta att påverka och belasta kroppens immunförsvar. Även toxisk belastning kan förändra vårt immunförsvar och våra nervers funktioner.

Detta kan i sin tur leda till värk och smärta. Vid vissa yrken är man mer utsatt av gifter så som frisörer, målare, mekaniker, jordbrukare med fler. Om kroppens leverenzymer är förhöjda så kan levern behöva stöd för att renas. 

Vid en Hårmineralanalys kan man se om det är för mycket av sådana mineraler eller eventuella tungmetaller, och genom att rena kroppen från dessa kan man hjälpa till

att återställa balansen. 

Det finns även ett samband mellan reumatism och matallergier där man kan göra ett blodprov för att se exakt vilka ämnen det är man inte tål. På så sätt kan man underlätta för kroppens slemhinnor och se till att kroppens immunförsvar inte går till attack och skapar antikroppar mot den maten man inte tål. 

 

Tillför man hela tiden ett ämne som kroppen reagerar mot blir det svårt att ge kroppen de förutsättningar den behöver för att må bra. Kontakta gärna oss på Holistiska Närings Kliniken om du vill veta mer eller att boka en tid. 

Boka_tid_Gron.jpeg

Kontakt

Mest Läst

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB

Övrigt