Mage- och Tarm

Svullen mage, kramper, IBS, förstoppning och diarré  är bara några av de vanligaste problemen de flesta lever med idag. Grunden för god hälsa är att ha en väl fungerande mage och ett väl fungerande tarmsystem. Det är dock många pusselbitar som ska stämma överens för att detta avancerade system ska fungera på rätt sätt.

Allt hänger ihop

Genom vår tarmslemhinna tas näringen i maten upp och här finns en stor del av vårt immunförsvar. 

 I våra tarmar finns ungefär mellan 70-90 % av immunförsvarets alla celler. Det är väldigt viktigt att det finns ett samspel mellan alla bakterier då de är fullt nödvändiga för att bilda vitaminer, mineraler, hormoner, och signalsubstanserna dopamin och vårt så kallade må bra hormon serotonin som båda tillverkas i tarmen.

Magen kallas för vår andra hjärna. Via våra nervtrådar i mag - och tarm kanalen kan tarmen skicka signaler till de delar i hjärnan som bland annat styr bearbetningen av minnet, våra känslor, vår motivation och även känslor av ångest. Låter det inte helt otroligt ? 

Då kan man verkligen förstå att om våra tarmar är i obalans så kommer detta i sin tur påverka hela kroppen.

Om tarmen inte håller tätt och släpper igenom skadliga ämnen ut i blodet så kan det ställa till det rejält i våra kroppar. Detta triggar i sin tur immunförsvaret och kan orsaka stora inflammationer som i sin tur kan orsaka olika sorters problem och sjukdomar. Läckande tarm är en grundläggande orsak till många sjukdomar så som IBS, ulcerös kolit, Chrons och andra tarminflammationer, allergier, reumatism, artrit, fibromyalgi med flera. 

För att förhindra problem är det allra bästa om man läker tarmen med hjälp av ett skräddarsytt läkande kostprogram och en livssil omställning med så lite stress som möjligt för att underlätta det för din kropp. Sedan tillföra den näring och de vitaminer och mineraler som man eventuellt har brist på. 

Boka_tid_Gron.jpeg

Kontakt

Mest Läst

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB

Övrigt