Hårmineralanalys

Genom att göra en Hårmineralanalys kan man upptäcka eventuella näringsobalanser och toxiska belastningar i kroppen som kan orsaka obehag.

 

Biokemisten David Watts har forskat under många år om näringens betydelse för hälsan. Han har utvecklat högklassiga hårmineralanalyser som idag används av läkare över hela världen. Det är helt otroligt att man kan få reda på exakt vilka ämnen en person och kroppen har antingen brist eller överskott på för att sedan få ett skräddarsytt kosttillskotts program för just den personens unika behov. Han arbetar som forskningschef på Trace Elements Inc i Texas, USA som är ett statligt ackrediterat laboratorium, och han har publicerat mer än 50 vetenskapliga artiklar.

Trace Elements är idag världsledande på hårmineralanalyser och de arbetar uteslutande med detta. Till skillnad från de flesta laboratorium så alanyserar de endast hår och inga urin- eller blodprover.

För att kroppen ska kunna fungera optimalt och för att kroppens funktioner ska fungera som de ska måste alla våra näringsämnen så som mineraler, vitaminer, proteiner, kolhydrater, nyttiga fetter och vatten finnas i vår kost. Saknas det något och får vi brister kan det ställa till det för vår hälsa. Men även överskott kan vara dåligt för hälsan, därför är det viktigt att man tar reda på exakt hur det står till istället för att äta en massa tillskott i onödan.  

Det är inte ovanligt i vårt moderna stressande samhälle att man har näringsobalanser då den moderna kosten är näringsfattig. Detta kan yttra sig i form av magproblem, trötthet, utbrändhet, hormonella obalanser, hudproblem, allergier och inflammationer. Genom att göra en unik och skräddarsydd kost- och livsstilsförändring så kan man hjälpa kroppen att rätta till eventuella näringsobalanser och på det viset ge kroppen exakt det som den behöver för att få sina naturliga funktioner att fungera som de ska.

När bör man göra en Hårmineralanalys?

Kanske känner du dig trött och utmattad, eller bara allmänt sliten. Eller så har du ingen extra energi över och vill förbättra din hälsa och livskvalité. En Hårmineralanalys kan även vara mycket värdefull vid en större obalans eller om man misstänker att man utsatts för tungmetaller som ställer till det. En Hårmineralanalys kan vara av stort värde för att snabbt och enkelt få reda på din kropps situation och vad som saknas. 

Innan man påbörjar rekommendationer som kommer efter en Hårmineralanalys är det viktigt att man först stärker och eventuellt avgiftar kroppen och förbereder tarmen för den nya näringen. Det är av stor vikt så att man ordentligt kan ta upp den näringen man tillför kroppen. 

Vi rekommenderar alltid en mildare detox för att stötta kroppen lite extra innan man påbörjar en balansering. 

 

Varför bör man göra en Hårmineralanalys?

På Holistiska Närings Kliniken har vi valt att arbeta med Hårmineralanalyser då dessa har gett så goda resultat och hjälpt så många till en bättre balanserad hälsa. Den visar nivåerna av de olika mineralerna, men även förhållandet mellan dessa och hur det påverkar kroppen. Man kan även se eventuella tungmetaller som kan orsaka problem. 

Beroende på förhållandet som olika mineraler har till varandra så kan de antingen samverka eller motverka varandra. Med hjälp av en Hårmineralanalys kan man även se vilken metabolisk typ man har, om man har en så kallad snabb eller långsam ämnesomsättning. Detta är också av stor vikt då det påverkar hur och om din kropp tar upp näringen ordentligt eller ej. 

Till skillnad från ett blodprov där man ser statusen vid just det ögonblicket så kan man med hjälp av en hårmineralanalys få en överblick över hur dina nivåer sett ut de senaste 2 månaderna. Efter balansering med en hårmineralanalys brukar de allra flesta känna sig mycket bättre redan efter 2-3 månader. Man brukar rekommendera att man gör en ny analys längre fram för att se hur det har påverkat kroppen. 

​Håranalyser hos Holistiska Närings Kliniken utförs mycket enkelt och smidigt på distans.  

Du beställer hårmineralanalys enkelt genom att maila oss. Inom några dagar får du provtagningsmaterialet hemskickat direkt i brevlådan. Du tar enkelt provet hemma i lugn och ro.

I provtagningsmaterialet medföljer alltid tydliga instruktioner exakt hur du går tillväga.

 

Du får även med en liten pappersvåg som du lägger en penna under. I den markerade rutan lägger du håret tills pappersvågen tippar över, på så sett vet du att du har rätt mängd hår. Du lägger sedan håret i den medföljande provpåsen. När du tagit provet fyller du i blanketten med dina personuppgifter och skickar den tillsammans med hårprovet i det portofria svarskuvertet. Efter ca. 3-4 veckor får du sedan din hårmineralanalys hem skickad i brevlådan.

OBSERVERA: 

För att ditt resultat ska bli tillförlitligt så ska håret inte vara färgat eller permanentat på de senaste 2 månaderna. Vissa medicinska schampon som till exempel mjällschampo kan innehålla selen och zink. Detta kan påverka provresultatet. Du bör inte heller ha tvättat håret med ett medicinskt schampo c.a 1-2 veckor innan ditt hårprov tas. Du bör också undvika all saltvatten spray ungefär 1-2 veckor innan ditt hårprov tas för att undvika alltför höga natriumhalter i provresultatet.

Tips: Om du måste färga håret försök att inte färga nackpartiet allra längst in vid hårbotten, för det är där man tar hårprovet. Desto mindre obehandlat ditt hår är desto bättre. 

 

Så går det till:

Man kan i samband med en konsultation göra en Hårmineral analys. Vi diskuterar detta om så önskas på ett första besök eller ett återbesök hos oss som görs via video konsultation.

 

Man kan även beställa en Hårmineralanalys separat från en konsultation. 

  1.  Beställ en hårmineralanalys genom att maila oss på Hnkliniken@outlook.com.

  2.  Vi skickar då hem allt underlag för din provtagning inklusive instruktioner

  3.  När vi fått tillbaka ditt hårprov så skickar vi hårprovet till vårt laboratorium

  4.  När vi erhållit analyssvaret (normalt inom 2-3 veckor)  så skickar vi det till dig i pappersformat.

  5. Om du sedan vill så bokar du därefter en tid via vårt bokningssystem för en genomgång av analyssvaret.
     

  6. Alla kosttillskott som rekommenderas i analyssvaret finns att köpa hos Holistiska Närings Kliniken.

 

Provtagnings former:

Huvudhår (nacke), könshår, kroppshår, naglar.

 

Hårmineralanalyserna tillhandahålls av Trace Elements. 

Maila mig om du vill beställa en Hårmineralanalys eller så gör vi det tillsammans vid en konsultation. 

Genom att göra en beställning godkänner du våra allmäna villkor.

Är du inte klient hos oss så kostar en Hårmineralanalys 1595 kr för enbart analysen.

För klienter kostar det 1395 kr och då ingår noggrann genomgång samt tolkning av analyssvaret under konsultationen. 

Boka_tid_Gron.jpeg

Kontakt

Mest Läst

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB

Övrigt