Depression- och Nedstämdhet

Depression och nedstämdhet blir allt vanligare i det moderna samhället. Ofta kan det bero på att det är något som saknas i kroppen och att biokemin är ur balans. Mat allergier och

mag - och tarmproblem och att vi inte får i oss rätt sorts eller tillräckligt med näring kan vara bidragande orsaker. Tar man inte tag i detta kan det eventuellt leda till total utmattning. 

Det finns många olika typer av stöttning för att få ordning på biokemin och obalanserna i kroppen.

Livsstil anpassade program, näringsstöd, stresshantering och mindfulness coaching är bara några av verktygen som kan användas. 

Hjärnan och allergier

Några av de vanligaste orsakerna till nedstämdhet eller depressioner är att din hjärnan inte får rätt sorts näring som den behöver för att fungera optimalt. Detta kan bero på matallergier eller att man inte tillför rätt sorts mat som hjärnan behöver. Om det finns IgG-antikroppar i blodet skapar det i sin tur inflammationer i kroppen, även för hjärnan. Det finns forskning som visar att om man har matkänsligheter så kan dessa direkt påverka hur hjärnan mår efter att man fått i sig ett födoämne som man inte tål.

För att få reda på just vilka IgG- antikroppar det kan röra sig om kan man göra ett ImuPro-test.

Det är ett blodprov som visar exakt vilka antikroppar och i vilka mängder dessa finns i blodet.

Även om man ibland äter vad man tror är en så kallad hälsosam kost så kan det vara så att det inte är just det du äter som din kropp behöver. Vi är alla biokemiskt olika och unika och man kan behöva äta en kost som är specifikt anpassad efter just sin egna kroppstyp eller blodgrupp.

 

Hjärnan och socker

Det är väldigt lätt att man tar till sötsaker när man känner sig ledsen och nedstämd. Det är ganska så logiskt eftersom detta ger en snabb glädjekick och höjer dopamin nivåerna för stunden, som i sin tur kan ge en känsla av välmående och välbehag. Men på lång sikt leder detta bara till ett sämre näringstillstånd och förvärrar situationen . Socker skapar och förvärrar inflammationer i kroppen och påverkar blodkärlens förmåga att dras ihop och expandera vilket i sin tur kan leda till ett sämre blodflöde. Detta betyder mindre blod tillförsel till hjärnan. Vad man istället kan behöva är näring i form av aminosyror som är byggstenar till serotonin (må bra hormonet) och andra signalsubstanser.

Går du på läkemedel eller vid allvarliga depressioner ska du alltid rådfråga eller tala med din läkare.

Vi arbetar med att återställa kroppens biokemi på ett naturligt sätt med hjälp av skräddarsydda kostplaner, livsstils åtgärder och näring i form av högkvalitativa kosttillskott och ibland örter.

Boka_tid_Gron.jpeg

Kontakt

Mest Läst

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Ikon

© 2020 Holistiska Närings Kliniken Sverige AB

Övrigt